Zuijderwijk & Verweij | Hiske Zuijderwijk

Zuijderwijk & Verweij | Hiske Zuijderwijk
Zuijderwijk & Verweij | Hiske Zuijderwijk

Postal Address
Groeneweg 2d
2718AA Zoetermeer
Netherlands

Visiting Address
2, Ingeland, Polderpeilbuurt, Alphen aan den Rijn, South Holland, Netherlands, 2408RC, Netherlands

T: +31(0)624866744
M: +31(0)624866744
Description
Wij zijn Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij, beide geregistreerd ADR (familie) mediator en scheidingsspecialist.
Allebei hebben we ruime ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Vanuit hier is onze drijfveer ontstaan om het verschil te kunnen maken voor kinderen in een scheidingssituatie.
Regelmatig hebben we kinderen en jongeren gesproken die ‘last’ ondervonden van de scheiding van hun ouders. Het is ons opgevallen dat kinderen de neiging hebben om de schuldvraag bij zichzelf neer te leggen. ‘Wat had ik als kind anders kunnen doen om de scheiding van mijn ouders te voorkomen’.
Ook gaven ze aan het gevoel te hebben dat zij moesten kiezen tussen één van beide ouders, zonder dat een ouder dit expliciet uitsprak. De impact die dit soort kwesties met zich meebrengt, wordt vaak onderschat: zowel op korte termijn, als de rest van hun leven kunnen kinderen hinder ondervinden van de scheiding van hun ouders.

De kinderen die wij spraken hadden zelf ook wensen en ideeën over de nieuwe situatie maar werden hier niet bij betrokken. Ouders willen vaak hun kinderen niet belasten, maar de kinderen zijn wel onderdeel van de situatie. De kinderen scheiden immers mee.

Tijdens onze opleiding tot scheidingsspecialist hebben we gemerkt dat het ook anders kan. Het verbeteren van de communicatie tussen ouders, waarbij de kinderen de leidende factor zijn. Vanuit dit oogpunt afspraken kunnen maken over, bijvoorbeeld de nieuwe financiële situatie, zodat de kinderen het bij beide ouders ‘goed’ hebben. Of afspraken maken over de ouderschapsregeling waarbij ook rekening wordt gehouden met de leeftijd en dus de behoefte van de kinderen.

Deze manier van het begeleiden van een scheiding sluit volledig aan op onze drijfveer, het goed regelen voor de kinderen zodat zij zo min mogelijk last zullen hebben van de scheiding van hun ouders. Tijdens onze begeleiding geven we de kinderen ook een stem. Hierdoor kunnen wij ook hun ideeën en wensen meenemen in het scheidingsproces.

Waarom kiezen voor een scheidingsspecialist en niet voor een advocaat?
• Lagere totale kosten
• Creatievere oplossingen
• Toekomstgericht

Gespreklocatie
Zoetermeer, Benthuizen, Pijnacker, Nootdorp, Den Haag, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk
Groeneweg 2d
2718 AA Zoetermeer
Gespreklocatie
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Bodegraven, Boskoop
Leidse Schouw 2
2408 AE Alphen aan den Rijn

Overige Regio’s
Onze focus ligt op regio Alphen ad Rijn,
Zoetermeer en Lansingerland,
maar wij zijn toegankelijk voor iedereen.

Contact
Hiske Zuijderwijk: 06-24866744
Ancis Verweij: 06-51001039
info@zvscheidingsspecialisten.nl
We bieden ook de mogelijkheid om buiten kantooruren af te spreken.


© Zuijderwijk & Verweij Scheidingspecialisten

Certificates

Name Number Valid till
ADR conflictnavigation company - organisation | basic registration - not certified Company basic registration (not certified) ADR.COMPANY BASIC REGISTRATION (NOT CERTIFIED).ADR CONFLICTNAVIGATION COMPANY - ORGANISATION | BASIC REGISTRATION - NOT CERTIFIED.ZUIJDERWIJK-VERWEIJ-HISKE-ZUIJDERWIJK.2019-01-01.UYQSL7 2027-01-01

Contact Zuijderwijk & Verweij | Hiske Zuijderwijk

  • How can i help you