A. (Annemiek) Wiefferink

Med A. (Annemiek) Wiefferink
Med A. (Annemiek) Wiefferink
Description
Waarom Dinkel Vallei Bemiddeling?

Soms verloopt een contact niet zoals gedacht. Er zijn meningsverschillen die jullie uit elkaar drijven, gesprekken verharden, emoties lopen steeds hoger op en argumenten worden gebruikt om de ander te overtuigen. In plaats van tot een gezamenlijk doel te komen drijven jullie uit elkaar (staan jullie steeds verder af van elkaar i.p.v. 2x drijven) en komen de gemeenschappelijke belangen op de achtergrond te staan.

Het geschil zorgt dat je niet meer op een constructieve manier met elkaar in gesprek komt. Wil je tot een oplossing komen heb je elkaar wel nodig en is het bemiddelingsgesprek hierbij een goede manier. Mijn rol als bemiddelaar is om vanuit de polarisatie op zoek te gaan naar verbinding, respect& tolerantie.

*Er bestaat een Japanse techniek uit de vijftiende eeuw; Kintsugi. Tsugi staat voor verbinding. Kin staat voor goud; een gouden verbinding. (in de tekst staat geen *.)


Uitgangspunten

Simpeler maken. Weg van doorspekte zinnen en professioneel jargon. Dichter bij jezelf en de ander aanvoelen wat er gebeurt in het moment en dat durven inzetten. Ik vertrek vanuit het begin, met gelijkwaardigheid voor jou en de ander.

Mentaliseren is voor mij het uitgangspunt. Reflecteren op eigen gedrag, begrijpen waarom je zelf doet zoals je doet. En inlevingsvermogen in anderen, snappen waarom anderen doen zoals ze doen. Ik zet als bemiddelaar mentaliserende interventies in om het inlevend vermogen van de ander te herstellen of te bevorderen. Daardoor kom je bij jezelf en kun je open staan voor een gesprek met de ander.

Certificates

Name Number Valid till
Certification (associate) Mediator ADR.MEDIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).A. (ANNEMIEK)-WIEFFERINK.2019-04-01.TQZSI2 2025-01-01
Certification (associate) Negotiator ADR.NEGOTIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).A. (ANNEMIEK)-WIEFFERINK.2019-04-01.EKM1EJ 2025-01-01

Memberships and specialisms

Contact A. (Annemiek) Wiefferink

  • How can i help you