J.H. (Jacolien) Hofman de Jong

mr. drs. J.H. (Jacolien) Hofman de Jong
mr. drs. J.H. (Jacolien) Hofman de Jong
Description
Jacolien Hofman
Advocaat | Partner

Jacolien, een advocaat met een scherp juridisch inzicht, heeft altijd al oog gehad voor diversiteit in haar werk. “Ik haal vooral voldoening uit zaken waarbij je cliënten een andere manier van kijken kunt laten zien.”

Ze is niet zomaar een advocaat; ze is een inspirerende persoonlijkheid met een diepgewortelde passie voor rechtvaardigheid en vrijheid. Haar brede achtergrond is een weerspiegeling van haar vermogen om zaken vanuit diverse invalshoeken te benaderen, wat haar onderscheidt in de advocatuur.

Met diploma’s in Rechtsgeleerdheid, privaatrecht en strafrecht, evenals Managementwetenschappen met een focus op strategie en innovatie, heeft ze haar kennis bewust verbreed. “Ik heb ook een aantal vakken gevolgd van de universitaire bachelor psychologie. Aan die kennis heb ik ook veel in mijn werk.” Haar werkgebied omvat het vastgoedrecht, familierecht, huurrecht en verbintenissenrecht. Ze put uit uitgebreide proceservaring.

Wat haar drijft in haar werk is haar positieve instelling en vastberadenheid om met de cliënt naar de best mogelijke oplossing toe te werken. “Samen met de cliënt wil ik een zo goed mogelijk resultaat realiseren,” zegt Jacolien.

Jacolien haalt voldoening uit het helpen van cliënten, vooral in uitdagende zaken waar emoties een rol spelen. Ze heeft het vermogen om mensen anders te laten kijken naar hun situatie en om duidelijk en authentiek te communiceren. Het is ook mogelijk om haar in te schakelen als coach tijdens of na bijvoorbeeld een scheidingsprocedure of een ander conflict. Zij heeft een NLP-opleiding gevolgd en kan mensen helpen meer inzicht te krijgen. “Ik wil mensen graag op weg helpen als ze er even doorheen zitten.”

Een sterk punt van Jacolien is haar vermogen om mensen te kunnen doorgronden en de diepere lagen van verbale en non-verbale communicatie te begrijpen. Ze kan mensen helpen de positieve aspecten van een situatie te zien, zelfs in emotioneel beladen zaken.

Jacolien is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBRA) en heeft de specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht van de Grotius Academie met succes afgerond.

Jacolien Hofman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

-Personen- en familierecht
-Huurrecht
-Vastgoedrecht
-Burgerlijk procesrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Certificates

Name Number Valid till
Certification (sub scope) Conflictnavigator - lawyer ADR.CONFLICTNAVIGATOR - LAWYER.CERTIFICATION (SUB SCOPE).J.H. (JACOLIEN)-HOFMAN DE JONG.2024-09-01.IXMXWZ 2030-01-01
Certification (associate) Conflictcoach ADR.ICR.CONFLICTCOACH.CERTIFICATION (ASSOCIATE).J.H. (JACOLIEN)-HOFMAN DE JONG.2024-09-01.LAPGQT 2030-01-01
Certification (associate) Negotiator ADR.NEGOTIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).J.H. (JACOLIEN)-HOFMAN DE JONG.2024-09-01.DWRWUF 2030-01-01
Certification (associate) Arbitrator ADR.ARBITRATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).J.H. (JACOLIEN)-HOFMAN DE JONG.2024-09-01.UFWFPI 2030-01-01
Certification (associate) Mediator ADR.MEDIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).J.H. (JACOLIEN)-HOFMAN DE JONG.2024-09-01.UGJEHH 2030-01-01

Memberships and specialisms

Contact J.H. (Jacolien) Hofman de Jong

  • How can i help you