F. (Ferry) Francois

 F. (Ferry) Francois
F. (Ferry) Francois
Description
FERRY FRANCOIS
MfN REGISTERMEDIATOR EN ADR LEGAL MEDIATOR
Ferry Francois, ondernemer, ADR Legal Mediaton, Harvard Onderhandelen

Mediation wordt steeds vaker toegepast bij echtscheidingen en arbeidsconflicten en wint aan verdere populariteit als eerste keuze in het tot stand komen van duurzame oplossingen. Het behoud van de relatie en een harmonieuze omgang is hierin de belangrijkste motivatie

In zakelijke probleemsituaties of in vastgelopen onderlinge gesprekken, is mediation nog steeds een onderbelichte vorm voor het zoeken naar nieuwe openingen.

Mijn verklaring hiervoor is dat de conflictinteractie vooral wordt beïnvloed door de autoriteit. Machtsverhoudingen spelen een directe rol, die hard ball verder uitlokken. Het uitgangspunt is vaak een financieel belang, waardoor de feitelijkheid en het juridische perspectief voorop worden gesteld. Zaken worden hierdoor primair gekoppeld aan het oordeel van juristen of accountants. Figures and facts never lie!

Ik zie mijn rol om Mediation toe te passen vanuit een commerciële benadering, in een vorm die wat verder weg staat van het formele notenhout.

De kernwaardes van Mediation lopen vrijwel parallel met commerciële uitgangspunten.

Verbeteren van de samenwerking, toekomstgerichte oplossingen zoeken ter bevordering van processen (evalueren) en het onderhandelen vanuit een win/win perspectief. Wat ging er mis, wat kan er beter? Welke uitgangspunten zijn nodig en hoe pas je deze toe?

Verder heb ik ervaren dat conflicten je vaak dichterbij een realiteit brengen, als je deze accepteert als een onvermijdelijk onderdeel van het proces. Wat zijn de onderliggende oorzaken en welke structuren spelen hierin een rol? We leven in hectische tijden waarin er een soort van verandercultuur is ontstaan, zonder echt de diepte te willen vinden in het perspectief van alle mogelijkheden. Misschien zijn we hierdoor te veel gefocusseerd geraakt op de consequenties van het gevolg en iets te weinig op de bron van de oorzaak.

Hierin ben ik geen optimist noch een pessimist, maar meer een persoonlijkheid om ideeën een kans te geven; dus ik zie mijzelf vooral als een ‘possibilist!’ Openstellen voor andere uitgangspunten waardoor de ruimte ontstaat voor het creëren van een nieuwe en misschien effectievere realiteit.

Als laatste, kan natuurlijk de vraag blijven liggen, “wat is nu exact the point Q, waar staat dat voor?” Daarop zou ik willen antwoorden met de vraag “ Hoe zie jij dit precies?”

Certificates

Name Number Valid till
Certificering (associate) Bemiddelaar/onderhandelaar (negotiator) .BEMIDDELAAR/ONDERHANDELAAR (NEGOTIATOR).CERTIFICERING (ASSOCIATE).F. (FERRY)-FRANCOIS.2022-06-01.GVCOFI 2028-01-01
Certificering (associate) Mediator .MEDIATOR.CERTIFICERING (ASSOCIATE).F. (FERRY)-FRANCOIS.2022-06-01.ICLDVQ 2028-01-01

Memberships and specialisms

Contact F. (Ferry) Francois

  • How can i help you