W.J. (Koos) Blonk

 W.J. (Koos) Blonk
W.J. (Koos) Blonk
Description
Wie is Koos Blonk?

Koos Blonk is watersporter in hart en nieren en is van jongs af aan al bezig met alles wat vaart. Door zijn belangstelling voor techniek en varen was de keuze voor de Zeevaartschool snel gemaakt en heeft hij de diploma’s 'Stuurman' en ‘Scheepswerktuigkundige' behaald. Tijdens deze opleiding, en gedurende de periode dat hij op grote zeeschepen heeft gevaren, heeft hij veel praktijkervaring opgedaan met een grote diversiteit aan elektrische en werktuigbouwkundige systemen die zich aan boord van professionele beroepsschepen bevinden.

Deze ervaring heeft hij verder kunnen uitbreiden door na zijn vaartijd te gaan werken bij diverse technische bedrijven. Deze bedrijven waren voornamelijk actief in het ontwerpen en produceren van scheepsmotoren, elektrische-, werktuigbouwkundige- en hydraulische installaties voor de koopvaardij, de marine, de landmacht en de luchtmacht. Naast zijn werk heeft hij veel praktijkervaring opgedaan met het refitten van stalen-, houten en polyester zeiljachten. Ook heeft hij in die periode verschillende jachtbouwcursussen gevolgd. Uit belangstelling voor het vak is hij de opleiding expert pleziervaartuigen gaan volgen, een zowel theoretische als praktische opleiding tot expert pleziervaartuigen. Na het afronden van deze opleiding is hij officieel gecertificeerd als EMCI Registered Yachtsurveyor ® en EMCI Registered Marinesurveyor ®.

Al tijdens de opleiding expert pleziervaartuigen is Koos Blonk bij een gerenommeerd expertisebureau voor pleziervaartuigen gaan werken. Daar heeft hij vier jaar als expert pleziervaartuigen gewerkt en is als expert ingezet voor aankoopkeuringen, taxaties, CE keuringen, opleveringskeuringen van nieuwe zeil- en motorjachten, huiddiktemetingen, motorkeuringen en bouwbegeleiding maar ook voor veel deelexpertise opdrachten. Veel van deze deelexpertise opdrachten bestonden uit de beoordeling van uitbesteed elektrisch en werktuigbouwkundig installatiewerk aan boord van zeil- en motorjachten, woonarken en (varende) woonschepen.

Om deze werkzaamheden op zelfstandige basis te kunnen voortzetten en zich op bepaalde facettten meer te kunnen specialiseren heeft Koos Blonk het bedrijf ‘Blonk Jachtexpertise’ opgericht. Het keuren en taxeren van zowel nieuwe als gebruikte zeil- en motorjachten is nu één van de specialiteiten van dit bedrijf.

Naast expert pleziervaartuigen is Koos Blonk tevens auteur van de nautisch-technische boeken
De keuring van een polyester zeiljacht en De keuring van een stalen motorjacht.

Currently working with

Name Place Website
Blonk Jachtexpertise 93, Musicaldreef, Drielanden, Harderwijk, Gelderland, Netherlands, 3845 GJ, Netherlands

Certificates

Name Number Valid till
Certification (full) Arbitrator ADR.ARBITRATOR.CERTIFICATION (FULL).W.J. (KOOS)-BLONK.2013-01-01.1M6V0W 2025-01-01

Contact W.J. (Koos) Blonk

  • How can i help you