L.M. (Lisiane) Mather

 L.M. (Lisiane) Mather MBA
L.M. (Lisiane) Mather MBA
Description
Graag stel ik mezelf aan u voor.

Mijn naam is Lisiane Mather. Ik ben moeder van 4 prachtige kinderen en gescheiden. Ik heb 3 zonen en een dochter. Mijn oudste zoon is 15 jaar, mijn tweede zoon is 13 jaar en dan heb ik nog een zoon en een dochter, een tweeling van 11 jaar. Wij wonen in Haarsteeg, een mooi dorp tussen Waalwijk en Den Bosch in. Inmiddels ben ik heel gelukkig met een gescheiden man met ook 2 prachtige kinderen. Een dochter van 16 jaar en een zoon van 14 jaar.

Ik heb logopedie, arbeidsmarktpolitiek/personeelbeleid en Master in Business Administration (MBA) gestudeerd en heb jarenlang in het bedrijfsleven als manager mogen werken. Ik weet mensen om mij heen in hun kracht te zetten door aandachtig naar hen te luisteren, oprecht interesse in de ander te tonen en helder en duidelijk te communiceren. Ik ben een warme, open, empathische vrouw. Verder ben ik analytisch waardoor ik in staat ben complexe vraagstukken snel te doorgronden en met mijn creativiteit en aanpakmentaliteit kom ik tot oplossingen die bijdragen aan een positief resultaat waar ik dan veel voldoening uithaal.

Mijn motivatie
In Nederland worden steeds meer kinderen geconfronteerd met scheidingen.
5 jaar geleden zijn wij gescheiden. Een ingrijpende emotionele fase in mijn leven, ook wel een life event genoemd. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is voor kinderen om als ouders gezamenlijk de scheiding goed te regelen. Ik heb een co-ouderschap met de vader van mijn kinderen en ben samen met een gescheiden man met 2 kinderen. Ik breng mijn ervaringen mee in de begeleiding van partners (en kinderen) die uit elkaar gaan of in de begeleiding van samengestelde gezinnen die gaan samenwonen. Daarnaast help ik stellen goed voorbereid het huwelijk in te stappen door prenups op te stellen. Samen communiceren is een voorwaarde om met elkaar te komen tot goede afspraken. Mijn kracht is om rust structuur en houvast te bieden aan alle betrokkenen voor het huwelijk/ samenleving en tijdens/na de scheiding.

Mijn diensten

Scheiden
Bij een echtscheiding komt er veel op je af. Je kunt je erg onzeker voelen. Niet alleen door het plotseling kwijtraken van de vastigheid van je relatie maar ook door alle informatie die op je afkomt. Er moet als je uit elkaar gaat veel geregeld worden, terwijl je mogelijk in het moeilijkste deel van je leven zit. Tijdens de scheidingsbegeleiding leg ik de nadruk op het ontzorgen van de partners die gaan scheiden. Daarbij is veel aandacht voor de wensen van beide partners (en indien er kinderen aanwezig zijn voor de belangen van de kinderen). Ik geef duidelijkheid en overzicht waardoor er weer rust ontstaat en jullie beter beslissingen kunnen nemen in een moeilijke periode.

Samengestelde gezinnen
Ouders die gaan scheiden zijn verplicht een ouderschapsplan op te stellen waarin afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Waarom zou je niet een soortgelijk (stief) plan opstellen als je een relatie begint (of hebt) met iemand die al kinderen heeft? Een plan waarin je jullie gezin in kaart brengt, waarin je concrete afspraken met je nieuwe partner maakt. Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten (bijvoorbeeld t.o.v. je (ex-)partner, je biologische en stiefkinderen). Naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe vieren we de verjaardagen? En hoe gaan we om met de ex-partner? Wanneer je twee gezinnen samenvoegt, is het belangrijk dat je probeert rekening te houden met elkaars wensen en verwachtingen, ook die van de kinderen.

Goed voorbereid het huwelijk in
Prenups geven duidelijkheid over de verwachtingen die partners van de relatie hebben en gaat in op praktische zaken die geregeld moeten worden. Je wilt er nu misschien niet bij stilstaan, maar stel dat er een scheiding komt of een van beide partners overlijdt. In een dergelijke situatie is het handig als er een document is waar precies in staat hoe jullie de (juridische) relatie geregeld willen hebben. Dat voorkomt verrassingen, slepende vechtscheidingen of geldverslindende procedures.

Kwaliteit en Professionaliteit
Naast mediator ben ik ook scheidingsspecialist. Mediation is een methode waarbij ik als scheidingsspecialist samen met beide partners een oplossing zoek die voor beiden acceptabel is. Naast gedegen kennis van de psychologische en juridische aspecten zal ik jullie beiden ook adviseren en begeleiden op financieel en fiscaal gebied. Tevens beschik ik over een groot netwerk welke desgewenst ingezet kan worden.

Als gecertificeerd mediator, scheidingsspecialist en conflictcoach sta ik ingeschreven in het internationaal ADR register en het Internationaal Coach register. ADR practitioners en ICR Coaches voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels en procedurevereisten. ADR practitioners vallen onder het klacht- en tuchtrecht.
Voor meer informatie verwijs ik jullie graag naar de website van het ADR-Register en het ICR Register.

Tevens ben ik lid van de Nederlandse Mediators Vereniging.

Certificates

Name Number Valid till
Certification (sub scope) Training provider - AMV Opleidingen Register Scheidingsadviseur® ADR.TRAINING PROVIDER - AMV OPLEIDINGEN REGISTER SCHEIDINGSADVISEUR®.CERTIFICATION (SUB SCOPE).L.M. (LISIANE)-MATHER.2023-02-01.CLKQSJ N/A
Certification (associate) Mediator ADR.MEDIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).L.M. (LISIANE)-MATHER.2019-01-01.TB7HES 2025-01-01
Certification (associate) Negotiator ADR.NEGOTIATOR.CERTIFICATION (ASSOCIATE).L.M. (LISIANE)-MATHER.2019-01-01.HOUO15 2025-01-01
Certification (associate) Conflictcoach ADR.ICR.CONFLICTCOACH.CERTIFICATION (ASSOCIATE).L.M. (LISIANE)-MATHER.2019-01-01.OBXCDZ 2025-01-01

Memberships and specialisms

Contact L.M. (Lisiane) Mather

  • How can i help you