W. (Wouter) van der Loon

drs. W. (Wouter) van der Loon
drs. W. (Wouter) van der Loon
Description
Wie ben ik?

Hoewel ik in de “seniorfase” van mijn leven zit, en van dat gegeven ook graag gebruik maak, vind ik het uitdagend en leuk om met nieuwe zaken bezig te zijn en zelf weer ontdekkingen te doen. Hoewel ik een aantal specifieke expertise-gebieden heb, zie ik mijzelf ook als generalist, die juist sterk is in leren en ontdekken. Ik maak in mijn werk en leven gebruik van zowel mijn sterk analytische kennis en vaardigheden als van een goed ontwikkelde intuïtie en beide versterken elkaar in een onderzoekende werk- en levenshouding. Daarnaast ben ik een enthousiast en geinspireerd mens die het leuk vind om liefst samen met anderen nieuwe uitdagingen aan te gaan, goed in staat om ook de valkuilen te onderkennen die we op ons pad kunnen tegenkomen. Idealist én pragmaticus. Naast gedrevenheid tevens relativeringsvermogen, ook in de vorm van humor.

Ik voel mij aangetrokken tot de rollen van docent, begeleider, coach, maar ook tot die die van expert. Procesgerichtheid koppel ik graag aan inhoud. Ik vind het leuk om anderen wat te leren, net zo leuk als zelf wat te leren. Het ontwikkelen van iets nieuws vind ik één van de meer uitdagende activiteiten.
Ik ben goed in het structureren van dingen en dat komt ook tot uiting door deskundigheid in het ontwerpen van organisatiestructuren, formatiebeleid en functieontwerp.
Ik ben gefascineerd door organisatieopstellingen (Hellinger) en de impact van “verborgen systemen” op ons functioneren. Ik ben NLP-master (master-practitioner) en maak in mijn werk waar zinvol gebruik van NLP-technieken en NLP-inzichten. Ik ben mindfulness trainer en heb aandacht voor vraagstukken rond compassie en acceptatie. Dit ook als tegenwicht voor mijn eigen dynamiek en verander-gerichtheid.

Door mijn eigen samenlevingsbetrokkenheid voel ik mij het meest aangetrokken tot de overheid en not for the profit en daar ligt mijn werkervaring, zowel als werknemer als extern adviseur. Verbinding met mijn klanten en hun werk is voor mij belangrijk.

Belangrijk in mijn leven is mijn vaderschap van 3 (volwassen) dochters. Mijn grootste hobby is koken en ik wandel (o.a. elk jaar de vierdaagse).

Certificates

Name Number Valid till
Persons | associate certified Conflictcoach ADR.ICR.CONFLICTCOACH.PERSONS | ASSOCIATE CERTIFIED.W. (WOUTER)-VAN DER LOON.2018-05-01.0I8T3H 2024-01-01
Persons | associate certified Master-negotiator ADR.MASTER-NEGOTIATOR.PERSONS | ASSOCIATE CERTIFIED.W. (WOUTER)-VAN DER LOON.2018-05-01.7Z1L3M 2024-01-01
Persons | associate certified Mediator ADR.MEDIATOR.PERSONS | ASSOCIATE CERTIFIED.W. (WOUTER)-VAN DER LOON.2018-05-01.0E6C9O 2024-01-01

Memberships and specialisms

Contact W. (Wouter) van der Loon

  • How can i help you