4C Mediation

4C Mediation
4C Mediation

Postal Address
Hekellaan 18
NL 5211 LX Den Bosch
Netherlands

Visiting Address
18, Hekellaan, Zuid, Binnenstad Oost, 's-Hertogenbosch, North Brabant, Netherlands, 5211 LX, Netherlands

T: +31 (0)73 822 5023
M: +31 (0)6 1532 2810
Description
Over 4C Mediation & Marjolein van Kampen

Als u met 4C Mediation in zee gaat, wilt u natuurlijk wel weten met wie u te maken heeft. Op deze pagina leest u meer over mijn achtergrond en visie op zakelijke -, arbeid- en omgangsmediation.

Als afgestudeerd gedragswetenschapper ben ik meer dan twintig jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Als pedagoog ben ik werkzaam geweest in de crisisopvang. Deze werkervaringen zijn het fundament op basis waarvan ik mij als mediator heb ontwikkeld. Ik ben geregistreerd ADR en MfN-registermediator, dit betekent dat ik ben ingeschreven bij het ADR Register en SKM, de Stichting Kwaliteit Mediators en werk volgens het Reglement van de MfN.

Als persoon en als professional onderscheid ik mij door een daadkrachtige aanpak te combineren met voldoende inhoudelijke expertise. Ik kan mij goed inleven in de problematiek, zonder inhoudelijk betrokken te zijn bij het probleem.

Ik ben als ADR en MfN registermediator en adviseur in conflicthantering gevestigd in Den Bosch en heb als werkgebied Nederland en de EU.

Mijn passie is reizen. Nieuwe ervaringen opdoen, binnen een – meestal – vastgestelde periode. Reizen betekent vaak ook met onzekerheden leren omgaan en vooral nieuwsgierig zijn en blijven naar andere opvattingen, andere zienswijzen, andere culturen. En dat is precies de overeenkomst met mijn vak mediation. Mediation kan vergeleken worden met een reis die niet gericht is op het hier en nu (het conflict zelf), maar op de toekomst zonder een energievretend conflict. Wat is echt belangrijk? Welke belangen spelen hier? Nieuwsgierig zijn en blijven naar de belangen achter de standpunten. Alleen zo kan het (reis)doel van mediation worden bereikt: een toekomstgerichte constructieve oplossing voor een conflict, die tegemoet komt aan de behoeften van de betrokkenen. Door actief te luisteren, inlevingsvermogen, een goed analytisch vermogen en door het stellen van de juiste vragen kan ik er in mijn rol als mediator voor zorgen dat partijen zelf weer in beweging komen. Weg van het conflict. Hoe je in beweging kan komen, is ooit treffend verwoord door Goethe: “Behandel iemand zoals hij nu is en hij zal zo blijven; behandel iemand zoals hij kan zijn en hij zal zo worden.”

De combinatie van een analytisch vermogen, ontwikkeld binnen diverse managementfuncties in de ICT, zakelijke dienstverlening en binnen de overheid, en mijn observatievermogen, ontwikkeld als gedragswetenschapper en door te reizen, zorgt ervoor dat ik snel doorzie wat het onderliggend probleem zou kunnen zijn en dring ik snel door tot de kern van het probleem.

Mijn brede werkervaring maakt dat ik mij snel kan verplaatsen in alle mogelijke soorten werkgebieden. Zo nodig treed ik sturend op in het proces. To the point, no-nonsense, geen poespas. Ik bied conflictpartijen structuur. Mijn aanpak helpt hen om tot hun verhaal te komen.Ik kan mij goed inleven in partijen om zo een vlotte afwikkeling van het geschil te faciliteren en om te stimuleren dat partijen zelf tot realistische en toekomstgerichte oplossingen komen met constructieve en haalbare afspraken.

Als contract manager en als manager in een internationale omgeving heb ik ervaren dat samenwerken in (multiculturele) teams een bron kan zijn voor het ontstaan van conflicten.

Een aspect voor het ontstaan en oplossen van conflicten is universeel: door echt te luisteren en waar nodig geduld op te brengen, is het voorkomen en beheersen van conflicten goed mogelijk.

Certificates

Name Number Valid till
Registration - company - organization - legal entity Registration company/organization ADR.REGISTRATION COMPANY/ORGANIZATION.REGISTRATION - COMPANY - ORGANIZATION - LEGAL ENTITY.4C-MEDIATION.2016-06-01.9G6U0V 2025-01-01

Contact 4C Mediation

  • How can i help you